Over ons

Speciaal voor jou vers gebakken.

Elke dag genieten van heerlijk brood.

Wat maakt broodje van eigen deeg bijzonder?
Wij bakken brood van eigengemaakt deeg. Daarbij kiezen we voor zuivere grondstoffen, zonder toevoeging van hulpstoffen. We bereiden ons deeg met respect voor het oude ambacht en lange rijsprocessen met gebruik van desem. Ons brood is geïnspireerd op de franse traditie. Dit brood kent vele soorten, maar heeft één ding gemeen; het is altijd vers gebakken. Wij bakken – net als de Fransen – de hele dag door. Dus duurt het nooit lang voordat er weer versgebakken, warm en krakend brood uit onze oven komt! Ons brood wordt gebakken op de stenen vloer van de oven, die centraal in de winkel staat. En terwijl je, met je eigen ogen, ziet hoe onze bakkers in de open bakkerij het brood bereiden, ruik je de heerlijkste broodgeuren. Vervelen in de winkel is er bij ons niet bij! Want de magie van een versgebakken baguette of zingende boule kun je zelf ervaren, vlakbij de oven…

Eerlijk en pure grondstoffen
Wij werken met onbewerkte gecertificeerde bloem, genaamd Label Rouge. Dat is niet zomaar iets: Label Rouge is een door de franse overheid wettelijk beschermde titel die alleen wordt uitgereikt als voldaan is aan superieure kwaliteitseisen. Een voorwaarde is dat de bloem wordt geteeld op akkers die ver liggen van vervuilingsgebieden. Het graan wordt getraceerd van de akkers tot het malen in de molens.

Het zout dat wij gebruiken is het handmatig gewonnen Sel Gris de Guérande . Dit is ongewassen, ongedroogd en ongeraffineerd ruw zeezout dat nog vochtig is. Daarom is het een puur zeezout dat rijk is aan magnesium en van nature natriumarm. Brood met ons eigen desem heeft een voller en meer karakteristiek aroma en is daarom zeer smaakvol. Door het natuurlijke desem blijft het brood langer mals en krokant.

Respect voor het oude ambacht
Dit betekent dat we het deeg veel tijd geven om smaak te ontwikkelen door rijstijden van minimaal 16 uur! Door het deeg direct op de ovenvloer te bakken, ontstaat er een krokante dunne korst met nog méér smaak.

Broodje van eigen deeg

Ontmoet ons team

De leukste mensen staan dagelijks voor je klaar.

Het team van Broodje van eigen deeg wordt gevormd door een hechte groep enthousiaste mensen. Je bent van harte welkom, zodat we jou meer kunnen vertellen over onze producten.

Tineke

Eigenaar

Geboren in ‘brood’-nuchter Groningen. Tegenwoordig woonachtig in Drenthe, maar nog steeds met hart en ziel verbonden aan de stad. (Je kunt de Groningse wel uit de Stad halen, maar de Stad nooit uit de Groningse). Samen met Menno stond ik aan de wieg van Broodje van eigen deeg. Ik ben ontzettend trots op onze winkel, waar we heel onze ziel en zaligheid in gestopt hebben. En om met een team van leuke en hartstikke gemotiveerde mensen aan de slag te gaan en onze winkel tot een succes te maken.

Menno

Eigenaar

De liefde voor brood begon op mijn 15de, toen ik een vakantiebaantje kreeg bij de plaatselijke bakker. Later, tijdens vakanties in Frankrijk, maakte ik kennis met het knapperige en rijk gevarieerde franse brood. Een liefde voor het leven was geboren! Het heeft jaren geduurd, maar nu is het zover: Mijn droom is werkelijkheid geworden. Ik heb met dit bedrijf de kans en de tijd om mijn passie te volgen en te doen wat ik leuk vind: Gezond en lekker brood maken, een kunst die de Fransen al eeuwen in hun DNA hebben.

Leuke feitjes

Alle feiten op een rijtje.

Broodje van eigen deeg opende haar deuren voor het eerst in het voorjaar van 2015. Sinds die tijd zijn er zeventien werknemers betrokken bij onze franse bakkerij. Naast de oprichters Menno en Tineke, zijn er een bakker, twee bakkers in opleiding en verkoopmedewerkers in dienst. Al onze producten zijn 100% puur en eerlijk. Wij werken alleen met de allerbeste ingrediënten. Je kunt zeven dagen per week terecht in onze bakkerij. Doordeweeks zijn we geopend van 07.00 tot en met 19.00 uur. Op zaterdag zijn we van 07.00 uur tot en met 17.00 uur geopend. Op zondag openen we onze deuren om 09.00 uur en sluiten ze om 17.00 uur.

0
Sinds
0
Werknemers
0
Puur en eerlijk
0
Dagen p/w geopend