Kerstmis

Kerstmis

Kerst is de tijd van gezellig samenzijn, genieten en lekker eten. Daar hoort natuurlijk lekker brood en patisserie bij.

Stol

Ook dit jaar hebben we weer onze kersstol. De gewone met amandelspijs, afgemaakt met poedersuiker. En de luxe met amarena kersen, bitterkoekjes en amandelspijs, afgemaakt met een laag witte chocolade en melkchocoladesnippers.

Lekker voor bij het kerstontbijt, -lunch en -brunch, maar ook erg leuk om cadeau te geven. Wil jij je familie, vrienden, collega’s of medewerkers verrassen met een stol van Eigen deeg? Dat kan! Kom langs in de winkel, maar een belletje kan natuurlijk ook.

Nieuw dit jaar

We hebben dit jaar een aantal nieuwe producten, speciaal voor de feestdagen. Sommige volgens Franse traditie, andere omdat ze gemist werden in ons assortiment.

La Bûche de Noël

De kerststronk, ook wel kerstboomstam genoemd, is een traditioneel nagerecht dat geserveerd wordt rond de kerstdagen in Frankrijk en verschillende andere Franstalige landen. Traditioneel wordt het als nagerecht geserveerd op kerstavond.

We hebben twee verschillende smaken: Een variant gemaakt met drie verschillende soorten chocolademousse, afgewerkt met een chocolade glacage. En een met een mousse van witte chocolade met daarin een kern van aardbei, afgewerkt met een glacage van aardbei. Ze zijn niet alleen bijzonder lekker, maar ook nog eens feestelijk versierd. Het ideale gerecht om je kerstdiner mee af te sluiten. Serveren bij de koffie en de thee kan natuurlijk ook!

Panforte

Panforte is een traditioneel nagerecht dat vruchten en noten bevat. Het is van oorsprong een gerecht dat met Kerstmis wordt gegeten. Het betekent letterlijk “sterk brood”, en verwijst naar het kruidige aroma. De originele naam is “panpepato”, wat gepeperd brood betekent. Dit vanwege de sterke kruiden die in de panforte worden gebruikt. Volgens traditie wordt na de maaltijd een klein sneetje panforte met koffie of een dessertwijn geserveerd. Sommigen nemen panforte bij de koffie of het ontbijt.

Brownies en nougat

Het afgelopen jaar hebben we veel vragen gekregen over brownies en nougat. Helaas moesten we mensen vaak teleurstellen, omdat we ze niet in ons assortiment hadden. Ja, hadden… want sinds kort hebben we de brownie en nougat in de winkel liggen. Na veel proefbakken, proefsessies en proefpakketjes uitdelen zijn ze klaar voor de verkoop. Onze brownie is met karamel, pecannoten en heel veel chocola. De nougat vullen we met walnoten, hazelnoten, pistachenoten en cranberries. Zoek je nog iets van zoetigheid voor bij de koffie? Dan is er keus genoeg.

Heel veel succes met de voorbereidingen voor de kersdagen. Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Vergeet dan niet om ons bestelformulier te gebruiken. Wij zorgen dat je bestelling voor je klaar staat, zodat jij tijd over houdt voor andere dingen. Je vindt het formulier bij ons in de winkel, maar je kunt hem ook downloaden van de site.

Alvast fijne feestdagen gewenst!

<span>Share this article </span>

About ranco

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *